Premierul italian Silvio Berlusconi face obiectul unei anchete judiciare pentru ca a exercitat presiuni asupra inaltei autoritati a comunicatiilor, in vederea stoparii unui talk-show politic pe care el il considera prea favorabil opozitiei, relateaza AFP.
Berlusconi figureaza printre persoanele care fac obiectul unei anchete lansate de Parchetul din Trani, alaturi de unul dintre comisarii acestei autoritati numite Agcom, Giancarlo Innocenzi, si directorul jurnalelor televizate ale principalului canal public Rai Uno, Augusto Minzolini.

Magistratii din Trani anchetau o afacere privitoare la carti de credit, cand, prin interceptari telefonice, au urmarit discutii ale lui Berlusconi si Minzolini. Potrivit presei, aceste discutii subliniau dorinta premierului de a stopa emisiunea AnnoZero, condusa de jurnalistul Michele Santoro, precum si presiunile pe care le-ar fi exercitat asupra lui Minzolini.

"Aceasta teza nu este numai fara fundament, ci contrara ratiunii si oricarei ipoteze de delict din Codul Penal", a comentat avocatul lui Berlusconi, denuntand faptul ca aceste "scurgeri de informatii" din presa vin in preajma alegerilor regionale din 28 si 29 martie, arata NewsIn.

Berlusconi a respins, la randul sau, orice suspuiciuni, aparand "dreptul premierului de a vorbi la telefon fara a fi interceptat, fara cunostinta sa, asa cum s-a intamplat in acest caz".

AnnoZero este unul dintre cele mai urmarite talk show-uri politice din Italia. Realizatorul Michele Santoro a efectuat de mai multe ori reconstituiri fictive ale unor conversatii intre mafioti si politicieni, unii dintre acestia, apropiati de Berlusconi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.