Un preot pedofil din Germania a fost suspendat dupa ce a incalcat interdictia de a lucra cu copii. Preotul fusese acuzat ca a molestat un baiat in anul 1986, conform Bbc.co.uk.
Arhiepiscopul de Munchen a anuntat intr-un comunicat ca l-a suspendat luni pe preotul H. Desi arhiepiscopia nu a dezvaluit numele intreg al preotului, mass-media a relatat pe larg despre acest caz. Parintele Peter Hullerman a abuzat copii in perioada in care se afla in dioceza actualului papa, fostul cardinal Joseph Ratzinger, in pofida suspiciunilor care planau asupra sa. Preotul a primit si o condamnare cu suspendare la 18 luni de inchisoare in anul 1986.

Preotul a fost suspendat pentru ca a incalcat interdictia de a se ocupa de copii si adolescenti, a explicat Arhiepiscopia. Superiorul sau direct a demisionat pentru ca nu l-a supravegheat, se adauga in comunicat.

Biserica Catolica germana este afectat de la sfarsitul lunii ianuarie de o serie de scandaluri de pedofilie, care vizeaza inclusiv celebrul cor de la regensburg, condus timp de 30 de ani de fratele papei Georg Ratzinger.

Dupa dezvaluirea de abuzuri sexuale in colegiul iezuit Canisius de la Berlin, noi cazuri au fost dezvaluite in numeroase institutii catolice, dar si in scoli protestante si laice, noteaza NewsIn.

Biserica Catolica germana si-a luat angajamentul sa faca lumina in aceste scandaluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.