Gruparile infractionale romane si vietnameze fac legea pe piata heroinei din Australia, arata un raport al autoritatilor

Gruparile criminale se orienteaza cu precadere spre internet, urmarind platformele de socializare Facebook sau Twitter, potrivit raportului Comisiei pentru combaterea infractiunilor si viciilor (CMC) din Queensland, dat publicitatii marti. "Folosirea de metode alternative de comunicare de catre tinerii care se pricep la tehnologie, evidentiata de expansiunea rapida a unor site-uri de socializare precum MySpace, Facebook si Twitter, permite si comunicarea relativ eficienta si sub protectia anonimatului in cadrul retelelor sociale, pentru a facilitatea tranzactiile de droguri", potrivit CMC.

In Australia, pretul metamfetaminelor este de aproximativ 10 ori mai mare decat in Asia de Sud-Est, in timp ce pretul ecstasy este cel mai mare din lume, potrivit NewsIn.

"Rata potentiala de profit pentru cantitati relativ mici de droguri pe piata australiana ofera un stimulent financiar substantial pentru gruparile criminale, in special pentru cele cu relatii internationale puternice, pentru a alimenta piata. Pe de alta parte, piata australiana este relativ mica fata de majoritatea pietelor din alte tari, iar politicile ferme de control la granita descurajeaza unele grupari", afirma CMC, care subliniaza faptul ca "atat timp cat va fi o diferenta semnificativa de pret (...), motivatia pentru gruparile criminale de a o exploata ramane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.