Un oficial al administratiei americane a format o retea de subcontractanti privati in Afganistan si Pakistan pentru localizarea si uciderea militantilor islamisti.

"Acest articol formuleaza acuzatii grave si ridica numeroase intrebari, care trebuie studiate de acest departament", a spus un purtator de cuvant al Pentagonului, Bryan Whitman, fara sa precizeze daca acest dosar va face obiectul unei anchete, potrivit New York Times, relateaza AFP.

Citand oficiali militari sub acoperirea anonimatului, precum si oameni de afaceri din Afganistan si SUA, cotidianul scrie ca acest responsabil din Departamentul Apararii, Michael Furlong, angaja subcontractanti de la societati de securitate private. Ei strangeau informatii ce permiteau localizarea miltantilor islamisti si a taberelor rebele.

Informatiile erau adresate unor oficiali din armata si Informatii pentru a fi apoi folosite in lovituri in Pakistan si Afganistan, conform NewsIn.

Unii oficiali americani si-au exprimat ingrijorarea cu privire la posibilitatea ca Furlong sa fie la conducerea unei retele neoficiale de spioni, fara sa se stie cu adevarat cine superviza operatiunile, potrivit ziarului care subliniaza ca este ilegal ca militarii sa angajeze subcontractanti privati pentru a actiona ca spioni sub acoperire.

Reteaua lui Furlong a putut fi finantata si prin deturnarea unor bani consacrati unui program pentru strangerea de informatii in regiune, potrivit ziarului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.