Un sfert dintre germani considera ca ar fost mai bine ca Zidul Berlinului sa existe inca, arata un sondaj dat publicitatii luni de cotidianul de mare tiraj Bild, transmite AFP, citat de NewsIn.

Proportia este aproximativ aceeasi la vest (24%) si la est (23%) de frontiera care separat RFG de RDG pana in 1990. La polul opus, 16% dintre locuitorii din vest si 15% dintre cei din est cred ca "nu se putea intampla ceva mai bun".

Circa 80% dintre cele 1.001 persoane intrebate de institutul Emnid ar accepta sa traiasca intr-un regim socialist, atat timp cat este asigurat "un loc de munca, solidaritatea si securitatea". Chiar si in vest, 72% privesc favorabil viata sub socialism.

"Libertatea" nu reprezinta un obiectiv politic important decat pentru 28% dintre persoanele chestionate in est si 42% in vest. In plus, un german din sapte in est si unul din 12 in vest se declara dispus sa isi vanda votul oricarui partid pentru 5.000 de euro.

Studiul a fost realizat inainte de difuzarea, luni seara, a primei parti au unui film in care Germania este pe punctul de a fi divizata din nou, in urma unui atac terorist ce provoaca ciocniri intre sustinatorii extremei-drfepte si cei ai extremei-stangi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.