Circa 90% din teritoriul Chile, inclusiv capitala Santiago, s-a confruntat duminica seara cu o pana de curent provocata de supraincalzirea unui transformator din regiunea Bio Bio, a declarat ministrul energiei, Ricardo Rainen.

In Santiago pana de curent a inceput in jurul orei locale 21.00 (2.00 ora Romaniei), potrivit AFP. Sistarea alimentarii cu curent a provocat probleme la retelele de telefonie, dar si la metrou. Toti pasageri au fost evacuati din trenurile blocate duminica noaptea, informeaza NewsIn.

Pana de curent intervine la circa doua saptamani dupa un seism cu magnitudinea 8,8, urmat de un tsunami, care au afectat regiunile din centru-sudul Chile, provocand moartea a 497 de persoane identificate oficial. Alte cateva sute sunt date disparute, potrivit celui mai recent bilant oficial.

O legatura intre seism si pana de curent nu a fost stabilita, insa ministrul energiei a avertizat ca reteaua de alimentare cu energie electrica a fost slabita si ca ar putea urma si alte intreruperi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.