Presedintele american Barack Obama a impartit banii primiti pentru premiul Nobel pentru pace la 10 organizatii care ajuta familiile militarilor, Haiti sau se ocupa cu educatia minoritatilor defavorizate, a anuntat joi Casa Alba, citata de AFP.

La patru luni dupa ce a primit prestigiosul premiu de la comitetului Nobel de la Oslo, presedintele Statelor Unite si-a respectat promisiunea de a oferi 1,4 milioane de dolari unor organizatii caritabile, potrivit aceleiasi surse, transmite NewsIn.

Astfel, 250.000 de dolari au fost acordati organizatiei neguvernamentale "Fisher House", care gazduieste familiile ai caror apropiati au fost internati in spitale militare, a precizat Casa Alba.

Obama a acordat 200.000 de dolari si "Fondului Clinton-Bush pentru Haiti", organizatie creata de predecesorii sai George W. Bush si Bill Clinton, care strange donatii pentru insula afectata de seismul puternic din 12 ianuarie.

In ceea ce priveste educatie, presedintele a vrut sa dea cate 125.000 de dolari fiecaruia dintre cele sase ONG-uri care ajuta tinerii provenind din randul minoritatilor (de culoare, hispanica, indiana) sa studieze in Statele Unite.

In cele din urma ONG-ul american "Africare", care desfasoara proiecte umanitare in Africa subsahariana, si "Central Asia Institute", care lupta impotriva analfbetismului in Afganistan si Pakistan, vor primi fiecare cate 100.000 de dolari, potrivit Casei Albe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.