Ninsorile s-au intors in mai multe parti din Europa, facand ravagii in Spania, Franta si Bulgaria, lucru foarte neobisnuit pentru prima luna a primaverii.

Bulgaria: Intreruperi ale alimentarii cu curent electric si liniilor telefonice

Numeroase informatii privind pene de curent electric si interuperi ale liniilor telefonice au fost inregistrate marti dimineata in Bulgaria, in urma ninsorilor abundente de luni noaptea, iar traficul rutier in Sofia se desfasoara cu dificultate, relateaza Sofia News Agency, citata de NewsIn.

Soferii din Sofia sunt sfatuiti sa fie foarte atenti, pentru ca soselele, desi au fost curatate, sunt inca alunecoase. Potrivit asteptarilor, in Sofia si pe mai multe sosele importante din tara se vor forma blocaje rutiere, din cauza ninsorii.

Pietonii intampina dificultati, deoarece trotoarele nu au fost curatate. Regiunile din apropiere de orasele Razgrad, Sumen si Montana, din nordul tarii, sunt unele dintre cele mai grav afectate, iar mai multe masini, camioane si autocare sunt blocate in zapada.

Serviciul bulgar de salvamont a anuntat ca exista risc crescut de avalanse si ca schiatul in afara zonelor amenajate este periculos.

Ninsori abundente in nord-estul Spaniei

Ninsori abundente, cele mai puternice din ultimii 25 de ani, au afectat nord-estul Spaniei, in special Barcelona, provocand pene de electricitate, anulari de zboruri, inchiderea scolilor si perturbari ale circulatiei, iar efectele lor erau resimtite si marti, potrivit AFP.

Frontiera dintre Franta si Spania, inchisa luni, ramane inchisa si marti, a anuntat serviciul catalan de circulatie rutiera, iar sute de camioane au fost blocate.

In zonele cele mai grav afectate din Catalunia, stratul de zapada a ajuns la 50 de centimetri, ceea ce a determinat guvernul regional sa anuleze cursurile, luni si marti, pentru peste 142.000 de elevi din 476 de scoli publice.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Compania energetica Fecsa-Endesa a semnalat ca 200.000 de clienti au ramas luni fara curent electric, in special in provincia Gerona.
Mii de pasageri au fost afectati de suspendarea serviciilor de transport cu autobuzul si de inchiderea a cinci linii feroviare in regiunea Barcelonei.

Serviciile de salvare au ajutat la evacuarea a circa 500 de pasageri care au fost blocati in trenuri intre Barcelona si Port-Bou, in urma problemelor de alimentare cu curent electric,. a precizat ministrul regional de interne Joan Boada.

Primaria din Barcelona a activat un plan de urgenta si a trimis 94 de containere cu cate 800 de kilograme de sare fiecare, pentru cartierele aflate in zonele inalte.

Mii de oameni inzapeziti in Franta

6.000 de oameni au stat blocati in masini sau trenuri in Franta, marti noapte, in regiunea Pirineilor Orientali, relateaza L'Express. Tot din cauza zapezii, 10.000 de locuinte au ramas in bezna, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

Pe soselele din departamentul Aube masinile au inaintat cu greu din cauza carosabilului acoperit cu zapada. 600 de camione au ramas inzapezite pe autostrada, noteaza France Info.

Asa ca sute de pasageri si-au petrecut noaptea in salile de sport puse la dispozitie de autoritatile din localitatile din apropiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.