35 de pirati somalezi au fost capturati incepand de vineri in Oceanul Indian de fregata franceza Nivse, in patru operatiuni, "cea mai importanta captura facuta in bazinul somalez", a anuntat duminica Statul Major de la Paris.

Duminica, actionand in cadrul operatiunii europene Atalanta, cu ajutorul a patru vase europene, echipajul fregatei a interceptat 11 pirati, potrivit sursei.

Aceasta ultima captura "este rezultatul unei actiuni combinate", implicand un avion al patrulei maritime spaniole si petrolierul de alimentare Etna, nava amiral a operatiunii, subliniaza Statul Major francez intr-un comunicat, potrivit AFP.

"Alertata de Statul Major al Atalanta, dupa informatii primite de avionul spaniol, fregata Nivôse s-a deplasat in sector, precedata de elicopterul sau Panther si de elicopterul Etna", precizeaza textul. "Ambarcatiunile rapide ale fregatei au interceptat nava mama si doua salupe, 'marcate' de elicoptere. Au fost necesare tiruri de avertisment pentru a convinge piratii sa nu fuga", a adaugat Statul Major francez.

Din 5 martie pana in 5 martie, Nivôse a intervenit de trei ori pentru a intercepta 24 de pirati. "Astfel a contribuit la confiscarea a patru vase mama si sase salupe", potrivit Statului Major, relateaza NewsIn.

Operatiunea Atalanta a fost lansata in decembrie 2008, la decizia Consiliului Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.