Iranul a lansat duminica productia unei noi rachete antinave cu raza scurta de actiune, numita Nasr-1, capabila "sa distruga tinte de 3.000 de tone", a anuntat ministrul iranian al apararii, Ahmad Vahidi, relateaza AFP.
Nasr-1 este "o racheta cu raza scurta de actiune ce poate fi lansata de pe coasta sau de pe nave si va fi adaptata, pentru a putea fi folosita din elicoptere si de pe submarine", a spus el, citat de NewsiN.

Teheranul, amenintat cu noi sanctiuni din cauza doaarului nuclear, a facut mai multe anunturi recent cu privire la fabricarea de noi rachete.

Ministrul apararii a inauguat in februarie instalatiile de dezvoltare a unei rachete sol-aer antielicoptere numita Qaem si a unei rachete antitanc "cu doua focoase" numita Tufan. Teheranul a mai spus ca a pus la punct o racheta sol-aer capabila sa distruga elicoptere de atac americane Apache, precum si un sistem antiracheta prezentat ca oferind aceleasi performante cu cele ale sistemului rus S-300, cumparat de Teheran, dar a carui livrare este intarziata de Moscova.

Anuntul vine in timp ce SUA si-au consolidat arsenalul antirachete din Golf, pentru a putea para un eventual atac iranian.

In decembrie, Teheranul a testat o "versiune ameliorata" a rachetei sale cu raza medie Sejil-.2, care poate, potrivit Iranului, sa loveasca Israelul, dar si principalii vecini ai Iranului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.