Doi agenti de securitate ai Pentagonului au fost raniti usor de un barbat, el insusi ranit grav, care a deschis focul asupra lor joi seara, in apropiere de statia de metrou a Pentagonului, unde se afla Departamentul american al Apararii.

Incidentul, care a avut loc in jurul orei locale 18.35 (1.35 ora Romaniei), a dus la inchiderea temporara a Pentagonului, care a fost redeschis dupa aceea, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Efectiv, un incident armat a avut loc. Doi agenti de securitate ai Pentagonului precum si presupusul agresor au fost raniti", a explicat comandantul Wendy Snyder, o purtatoare de cuvant a Pentagonului.

"Toti trei au fost transferati spre un spital din apropiere", a adaugat ea.

Presupusul agresor pare sa fie un cetatean american, a declarat pentru presa Richard Keevill, un oficial din Pentagon insarcinat cu apararea departamentului.

Suspectul "parea destul de calm" apropiindu-se de intrarea in Pentagon, a explicat el. "Cand agentii i-au cerut permisul de trecere (...), a scos o arma din buzunar si a inceput sa traga", a adaugat el. "Nu a spus nimic", a precizat oficialul, afirmand ca politia a replicat tirurilor.

Pentagonul a fost redeschis putin mai tarziu, autoritatile apreciind ca pericolul a trecut. A fost lansata o ancheta privind posibila implicare a unei a doua persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.