Presedintele Traian Basescu a cerut comandantului trupelor NATO din Afganistan, Stanley McCristal, ca partea americana sa suplimenteze numarul de masini de lupta acordate trupelor romanesti, avand in vedere cresterea numarului de soldati romani dislocati in Afganistan.

Presedintele Traian Basescu s-a aflat joi in Afganistan, pentru a vizita trupele romanesti din teatrele de operatii, ocazie cu care a discutat si cu comandantul trupelor NATO in Afganistan, generalul Stanley McCristal. In cadrul discutiilor cu generalul McCristal, seful statului roman a solicitat partii americane suplimentarea numarului de masini de lupta acordate trupelor romanesti fata de cele acordate deja, avand in vedere cresterea in acest an a numarului militarilor romani dislocati in teatrul de operatiuni din Afganistan, transmite NewsIn.

Seful statului a vizitat joi trupele romanesti dislocate in Qalat si in Kandahar venind direct de la Astana, Kazahstan, unde a efectuat o vizita de stat de doua zile. In Afganistan, Basescu a fost insotit de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si de seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin. Pe aeroportul din Kandahar Presedintele a fost intampinat de catre comandantul trupelor NATO in Afganistan, generalul Stanley McCristal, si de catre generalul britanic Nick Carter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.