Curtea Suprema a Statelor Unite a autorizat ieri casatoriile intre persoane de aceleasi sex in capitala federala, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Intr-o decizie de trei pagini, presedintele Curtii Supreme, John Roberts, a respins cererea opozantilor casatoriilor dintre homosexuali, care vroiau ca masura sa fie suspendata pana cand posibilitatile lor de apel ar fi fost epuizate.

Incepand de astazi, cuplurile de homosexuali pot cere autorizatie de casatorie la un tribunal din Washington D.C. Apoi vor trebui sa astepte trei zile, inainte de a fi casatoriti de o persoana acreditata, arata NewsIn.

In decizia sa, Roberts remarca faptul ca legislativul a decis sa nu impiedice aplicarea masurii, desi avea dreptul sa faca acest lucru in termen de 30 de zile de la adoptarea ei de catre consiliul local.

Instanta a respins cererea inaintata de cei care se opun casatoriilor intre persoane de acelasi sex pentru ca un referendum sa fie organizat in acest dosar.

Judecatorul a explicat ca, in conditiile in care acestia incearca in paralel sa obtina in justitie dreptul de a organiza un scrutin sub o alta forma decat referendumul, Curtea de Apel "va trebui sa raspunda la numeroase intrebari juridice ridicate", inainte ca cea mai inalta instanta de tara sa ia in calcul posibilitatea de a se pronunta pe fondul problemei.

Districtul Columbia se adauga astfel altor cinci state federale americane ce permit casatoriile intre persoane de acelasi sex: Iowa, Connecticut, Massachusetts, Vermont si New Hampshire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.