Medicii ii recomanda presedintelui Obama sa tina regim pentru a-si reduce nivelul usor crescut al colesterolului, sa continue eforturile de a se lasa de fumat, sa faca sport zilnic, sa consume alcool cu moderatie, sa-si faca imunizarile prescrise si teste pentru cancer de colon peste cinci ani.

Presedintele american Barack Obama a fost supus duminica, la Centrul medical Bethesda, din Maryland, la primul examen medical periodic in calitatea sa de presedinte. In timpul efectuarii analizelor nu a fost in niciun moment necesara transferarea prerogativelor prezidentiale, presedintele nefiind supus unei anestezii, relateaza NewsIn.

Barack Obama a facut toate testele medicale necesare la varsta sa (48 de ani), inclusiv o tomografie pentru depistarea unui eventual cancer la colon, ale carei rezultate au fost insa in limita normalitatii. Presedintelui i se recomanda sa faca din nou peste cinci ani testele de rutina pentru depistarea cancerului de colon.

Medicii au ajuns la concluzia ca presedintele american se bucura de o "sanatate excelenta" si este apt sa-si indeplineasca indatoririle. "Toate datele clinice arata ca va ramane asa pe durata presedintiei sale", se spune in raportul dat publicitatii de medicul presedintelui si de directorul unitatii medicale a Casei Albe.

Barack Obama va face urmatorul examen medical in august 2011, cand va implini 50 de ani.

Intre timp, medicii ii recomanda sefului Casei Albe sa-si modifice regimul alimentar, astfel incat sa-si mai reduca din nivelul colesterolului, care este usor crescut (valoarea pe care o are in prezent este 209, iar nivelul normal este considerat sub 200). De asemenea, medicii ii recomanda presedintelui sa continue eforturile de a se lasa de fumat, sa-si continue programul de exercitii zilnice (pentru ca presedintele are ocazional dureri la genunchiul stang, ca urmare a unei tendonite cronice, medicii ii recomanda sa faca exercitii pentru intarirea musculaturii la extremitati), sa aiba o dieta sanatoasa, sa bea alcool cu moderatie, sa mearga periodic la dentist si sa urmeze programul de imunizari, care cuprinde vaccinuri impotriva gripei sezoniere si a gripei porcine si tine seama de faptul ca seful Casei Albe are deplasari in intreaga lume.

In privinta medicamentatiei, presedintele poate lua din cand in cand medicamente antiinflamatoare care nu contin steroizi. De asemenea, in cazul in care se duce in regiuni unde exista malarie, i se recomanda o medicamentatie de profilaxie.

Presedintele american, in varsta de 48 de ani, cantareste 80 de kilograme, are o inaltime de 1,85 metri si o tensiune arteriala de 105/62 mm/Hg.

Medicii i-au descoperit o usoara miopie si astigmatism, dar care nu necesita corectie.

Toate celelalte analize efectuate au avut rezultate normale, precizeaza raportul medical publicat pe site-ul Casei Albe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.