Sefa de protocol a Casei Albe si-a anuntat vineri demisia, la trei luni dupa ce un cuplu a intrat fara invitatie la un dineu de stat oferit de presedintele Barack Obama, incident pentru care ea a fost acuzata, relateaza AFP.
Desiree Rogers, o apropiata a cuplului Obama, a declarat, in editia online a cotidianului Chicago Sun-Times, ca "dupa un prim an la Casa Alba a venit momentul sa caute oportunitati in sectorul privat", dand asigurari ca functia pe care a ocupat-o a reprezentat "un privilegiu".

La randul lor, Barack si Michelle Obama au afirmat ca "ii sunt enorm de recunoscatori lui Desiree Rogers pentru munca extraordinara pe care a facut-o la Casa Alba", fara a face nicio referire la incidentul de la sfarsitul lui noiembrie 2009, informeaza NewsIn.

Desiree Rogers, a adaugat cuplul prezidential intr-un comunicat, a "organizat sute de evenimente festive si creative si ne va lipsi. Ii multumim inca o data pentru munca sa si ii dorim sa reuseasca in viitoarele sale actiuni", au afirmat Barack si Michelle Obama.

Rogers a fost criticata de presa dupa incidentul care a avut loc la Casa Alba la 24 noembrie 2009, la un dineu de gala oferit in onoarea premierului indian Manmohan Singh, aflat in vizita de stat la Washington.

Un cuplu, Tareq si Michaele Salahi, a reusit sa intre fara invittie la Casa Alba si sa se fotografieze cu presedintele Obama, ceea ce provocat ingrijorare in ceea ce priveste conditiile de securitate ale presedintelui, dar si rigurozitatea lui Desiree Rogers.

Presedintele Obama a declarat ca a fost "foarte suparat" cand a aflat despre incident, a carui dezvaluire a provocat demiterea a trei agenti ai "Secret Service", care asigura paza presedintelui si a familiei sale.

Sotii Salahi, cunoscuti in lumea mondena de la Washington pentru stilul de viata extravagant, dar si pentru facturile neplatite, au fost convocati de Congres pentru a depune marturie la 20 ianuarie, dar au refuzat sa se prezinte, invocand un amendament din Constitutie, care le permite sa nu se acuze singuri. De altfel, nici Desiree Rogers nu a fost chemata sa depuna marturie in fata congresmanilor, cum se ceruse initial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.