Oleg Voronin, fiul fostului presedinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, va fi cercetat penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, au anuntat joi reprezentantii Centrului pentru Combatarea Infractiunilor Economice si Coruptiei.

"Controlul preliminar al tranzactiilor cetateanului Oleg Voronin au ajuns la etapa cand verificarile pot fi efectuate doar in cadrul urmaririi penale. Directia urmarire penala a pornit o cauza penala cu privire la spalarea banilor in proportii deosebit de mari si evaziune fiscala care a dus la neachitarea impozitelor in sume deosebit de mari", a declarat Bogdan Zumbreanu, adjunctul sefului Directiei urmarire penala a CCIEC, relateaza UNIMEDIA, potrivit NewsIn.

"Verificarile nu pot fi efectuate decat in cazul inceperii urmaririi penale. Gratie complexitatii cazului, ancheta penala va fi efectuata de un grup de procurori sub coordonarea procuraturii anticoruptie. In cadrul dosarului vor fi audiati cetateni din strainatate", au precizat ofiterii CCIEC.

Oleg Voronin s-a prezentat luni la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei, unde a fost audiat in legatura cu tranzactiile realizate de pe contul personal in ultimii doi ani. CCCEC investigheaza perioada 2008-2009, in care Oleg Voronin a achitat, prin intermediul cardului personal, aproape 70 de milioane de lei pentru diferite marfuri si servicii in afara teritoriului Republicii Moldova, insa acesta a mentionat in declaratia de venit doar patru milioane de lei. Institutia a deschis o investigatie in acest sens.

Fiul lui Vladimir Voronin este unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din Republica Moldova, iar afacerile sale sunt permanent in atentia presei de la Chisinau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.