Acest caz este considerat minor de catre analistii politici in comparatie cu acuzatiile de genocid si crime impotriva umanitatii aduse fostului presedinte irakian, insa anchetatorii sustin ca se poate dovedi mai usor implicarea lui Saddam Hussein in "cazul Dujali".

Daca va fi gasit vinovat, Saddam ar putea fi condamnat la moarte.

Judecatorul Raed Jouhi a declarat ca procedurile judiciare vor demara "in cateva zile", desi surse diplomatice de la Bagdad pretind ca ar fi vorba doar de audieri preliminarii. Potrivit legii irakiene, intre momentul anuntarii acuzatiilor si inceperea procesului trebuie sa treaca 45 de zile.

Pe de alta parte, insurgentii irakieni continua atacurile impotriva populatiei civile si a militarilor din Irak.

Cel putin 98 de oameni si-au pierdut viata, sambata, intr-un atentat sinucigas in localitatea Mussayb, de langa Bagdad. Acest atentat ? comis de un sofer aflat la volanul unui camion cisterna plin cu combustibil ? este cel mai grav din ultimele luni, din Irak.

Alte trei atacuri sinucigase au avut loc, ieri, in capitala irakiana Bagdad, iar 12 teroristi kamikaze au lovit diverse obiective situate pe autostrada dintre Bagdad si sudul tarii. Strategia face parte din campania anuntata de al-Qaeda pentru preluarea controlului asupra Bagdadului.