Unul dintre cei mai cautati 10 lideri talibani a fost arestat recent in nord-vestul Pakistanului, datorita informatiilor furnizate de liderul lor militar din aceasta tara, el insusi capturat in urma cu cateva zile.

Mulvi Kabir, care era guvernator al provinciei Nangahar (est de Kabul) in timpul regimului talibanilor (1996-2001), a fost prins de fortele de politie pakistaneze in provincia Frontierei de Nord-Vest, au anuntat pentru Fox doua surse americane sub acoperirea anonimatului, relateaza NewsIn, citand AFP.

Acesta este al patrulea lider taliban capturat in ultimele zile.

Potrivit Fox, capturarea sa a fost posibila datorita informatiilor obtinute de la mollahul Abdul Ghani Baradar, liderul militar al talibanilor pakistanezi si apoi de la mollahul Mohammad Omar, liderul suprem al talibanilor, a carei arestare a fost anuntata miercuri de armata.

A doua zi, Pentagonul a confirmat ca alti doi oficiali talibani au fost capturati la cateva zile dupa arestarea liderului lor militar.

Cei doi lideri talibani sunt mollahul Abdul Salam, insarcinat cu provincia Kunduz (nordul Afganistanului) si mollahul Mir Mohammed (provincia Baghlan, nord-estul Afganistanului). Ei au fost capturati in Pakistan, potrivit New York Times, care citeaza oficiali afgani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.