Ajutoarele s-au mobilizat duminica pe insula turistica Madeira, dupa ploile torentiale care s-au soldat cu cel putin 38 de morti si peste 100 de raniti, aruncand capitala Funchal in haos.

Duminica dimineata, ploile lasasera in urma lor devastare, mai ales in Funchal, cocheta capitala cu 100.000 de locuitori, care s-a trezit sub torente de noroi.

"Continuam sa cautam cadavre, asteptam echipele care trebuie sa vina de pe continent pentru a continua sa cautam pe teren", spun oficialii locali. Masini rasturnate, poduri distruse, acoperisuri luate de vant: peisajul in Madeira din aceasta dimineata. In unele case din centru, noroiul ajunsese pana la primul etaj. Potrivit Protectiei civile, 250 de persoane au ramas fara adapost. In centru, localitatea Curral das Freiras, cu 4.000 de locuitori, este complet izolata.

Aflat in vizita pe insula aflata la 900 kilometri sud-vest de Portugalia, premierul Jose Socrates a promis "tot ajutorul necesar pentru ca Madeira sa poata incepe imediat operatiunile de recuperare".

Atacantul echipei de fotbal Real Madrid, Cristiano Ronaldo, originar din Madeira, a spus de asemenea ca va ajuta. "Nimeni nu poate ramane indiferent in fata acestei catastrofe, mai ales eu, care m-am nascut si am crescut in Madeira", a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.