UE vrea sa exporte in R. Moldova reforme, stabilitate, stat de drept, tot ceea ce insemna democratie, a declarat marti seara, la Chisinau, europarlamentarul Monica Macovei, citata de Interlic.

Copresedinte al Comitetului de Cooperare parlamentara UE-Republica Moldova, Monica Macovei a afirmat, la intalnirea delegatiei Parlamentului European cu presedintele interimar Mihai Ghimpu, ca Republica Moldova va beneficia in acest sens de un sprijin total din partea institutiilor europene.

Monica Macovei a mai afirmat ca R.Moldova va avea sprijinul necesar din partea Parlamentului European pentru implementarea reformelor care vor imbunatato viata oamenilor, sprijin in expertizare, precum si in obtinerea asistentei financiare la nivel macroeconomic, relateaza NewsIn.

La randul sau, Mihai Ghimpu a spus ca vizita delegatiei Parlamentului European in R.Moldova, precum si desfasurarea reuniunii anuale a Comitetului de Cooperare parlamentara UE-Republica Moldova vor permite informarea directa a europarlamentarilor despre stadiul actual al evolutiilor evenimentelor politice, economice si sociale, precum despre actiunile concrete ale noii conduceri de la Chisinau.

Referitor la liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni, Mihai Ghimpu a precizat ca autoritatile de la Chisinau sunt hotarate sa puna in practica cat mai curand posibil intentia comuna a Republicii Moldova si UE de a lansa in 2010 dialogul pe aceasta tema, astfel incat cetatenii R. Moldova sa poata circula fara vize in spatiul Schengen.

De asemenea, Ghimpu a adaugat ca Republica Moldova conteaza pe sprijinul Parlamentului European in faptul ca Uniunea Europeana va lua decizii relevante si favorabile Chisinaului in procesul de apropiere de UE.

Delegatia Parlamentului European se afla la Chisinau cu ocazia sedintei Comitetului de Cooperare Parlamentara Uniunea Europeana - Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.