Mai multi mecanici de tren din Belgia au intrat in greva marti dimineata, in replica la accidentul feroviar de la Hal, care a costat viata a 18 persoane luni dimineata, a anuntat compania belgiana de cai ferate SNCB, citata de La Libre Belgique.
Actiunea mecanicilor si controlorilor, care a izbucnit in mai multe depouri marti dimineata, in semn de protest fata de accidentul feroviar produs luni, este spontana. Principalele sindicate din acest sector, CGSP si SLFP, au anuntat ca nu sustin greva.

"Mecanicii sunt foarte afectati de accidentul de la Hal, care a costat viata unuia dintre colegii lor", a declarat Michaël Vanloubbeeck, purtator de cuvant al SNCB.

In plus, trenurile internationale de mare viteza Thalys si Eurostar nu vor circula nici marti. "Din cauza accidentului survenit la Buizingen intre doua trenuri de trafic intern (belgian - n.red.), traficul a fost intrerupt complet incusiv marti, 16 februarie 2010", a anuntat compania Thalys intr-un comunicat. "Din cauza accidentului dintre doua trenuri belgiene, traficul este intrerupt complet pana marti, 16 februarie 2010, inclusiv", a afirmat si Eurostar.

Eurostar a precizat ca va asigura in continuare legaturile catre Londra din Paris si Lille, "dar cu intarzieri". Intr-un comunicat comun, societatile feroviare franceza si belgiana au precizat ca TGV-urile care pleaca din Franta, avand ca destinatie Bruxelles-ul, vor avea drept ultima statie Lille.

O coliziune frontala intre doua trenuri de calatori, produsa luni intr-o suburbie a Bruxelles-ului, s-a soldat cu 18 morti si 125 de raniti, potrivit unui bilant oficial, dar inca provizoriu. Vagoanele implicate nu vor fi scoase de pe calea ferata inainte de doua sau trei zile, la cererea anchetatorilor, a precizat Parchetul din Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.