Politia din Salvador a anuntat ca ancheteaza daca avocatul celor zece americani acuzati de furt de copii in Haiti este cautat sub o alta identitate in Salvador, pentru proxenetism, relateaza AFP.

Jorge Anibal Torres Puello a fost prezentat drept un avocat dominican, insarcinat sa ii reprezinta pe americani, dar, dupa ce au vazut fotografiile cu el in presa internationala, politistii din Salvador se intreaba daca nu este cumva vorba de Jorge Torres Orellana, suspectat ca ar conduce o retea de prostitutie.

"Nu putem confirma ca este vorba de aceeasi persoana pana cand nu vom termina analizarea amprentelor sale", a precizat politia intr-un comunicat dat publicitatii dupa publicarea unui articol in New York Times, potrivit NewsIn.

Autoritatile au adaugat ca in prezent colaboreaza cu Interpolul in acest dosar. Organizatia internationala a anuntat sambata ca a emis un mandat de cautare a lui Orellana. Acesta din urma este un salvadorian in varsta de 32 de ani, acuzat ca ar conduce o retea internationala de prostitutie, care recruta adolescente si tinere din Caraibe si din America Centrala, spunandu-le ca vor lucra ca manechine.

Puello se afla saptamana aceasta la Port-au-Prince, pentru una dintre audierile misionarilor americani cautati pentru rapirea a 33 de copii haitieni, la scurt timp dupa seismul din 12 ianuarie. "Nu am nicio legatura cu Salvadorul", a declarat el pentru New York Times, dand asigurari ca numele sau este comun in America Latina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.