32 de persoane in varsta a murit din cauza caniculei din sudul Braziliei, a declarat o purtatoare de cuvant a serviciilor medicale, citata de AFP.

Batranii au murit luni si marti, in orasul Santos din apropiere de Sao Paolo, a precizat purtatoarea de cuvant, conform NewsIn.

Ea a adaugat ca autoritatile au emis alerte pentru persoanele in varsta si pentru copii, pentru a reduce riscurile valului de caldura care afecteaza sudul Braziliei, unde temperaturile ating 40 de grade si vor depasi acest prag spre sfarsitul saptamanii.

Rio de Janeiro, situat la 350 de kilometri nord, sufera in continuare de caldura, dar nu a fost anuntat niciun mort deocamdata.

Din cauza umiditatii, aceste temparaturi echivaleaza cu o senzatie termica de peste 50 de grade, adica mai mult decat in desertul Sahara.

"Valul de caldura care traverseaza Rio poate fi considerat istoric. Februarie (2010 - n.red.) este in prezent cea mai calduroasa luna din ultimii 50 de ani", a declarat meterologul Giovannia Dolif, pentru cotidianul O Globo.

Marti, dintre cele 3.258 de statii din lume ale Organizatiei Meteorologice Mondiale, numai una inregistra o senzatie mai mare decat cea din Rio - la Ada, mai preciz un oras din estul Ghanei. In Sahara se inregistrau 33 de grade.

Potrivit celor mai pesimiste previziuni, in 2100 temperatura in Rio va oscila intre 44 si 45 de grade, potrivit unui alt meterolog, Lincoln Alves.

Fenomenul climatic El Nino contribuie la incalzirea oceanului Pacific, ce provoaca ploi excesive in sudul tarii si la Sao Paolo si impiedica formarea norilor la RIo de Janeiro. Aceasta situatie se va prelungi si in urmatoarele zile, cand incepe carnavalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.