Dacian Ciolos va orienta fluxul de fonduri europene agricole catre Europa de Est, pentru ca vrea sa devina presedinte al Romaniei, este de parere reprezentantul Asociatiei Fermierilor Irlandezi (IFA) la Bruxelles, Michael Treacy,.

Treacy, reprezentant al influentului grup de lobby al agricultorilor, a discutat la un seminar despre sistemul de plata unica pe ferma (SFP), relateaza The Irish Independent.

Ministrul irlandez al agriculturii, Brendan Smith, a salutat nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru functia de comisar pentru agricultura si dezvoltare rurala, calificandu-l drept un profesionist bine informat, potrivit NewsIn.

De altfel si presedintele Asociatiei Fermierilor Irlandezi (IFA), Padraig Walshe, l-a felicitat pe Ciolos. El a cerut Guvernului sa stabileasca o relatie buna de lucru cu noul comisar, pentru a asigura bugetul PAC dupa 2013. Walshe a spus ca fermierii au fost dezamagiti ca Irlanda nu a obtinut portofoliul agriculturii, tinand cont ca PAC reprezinta 40% din bugetul UE.

Presedintele IFA i-a cerut lui Maire Geoghegan Quinn, nominalizat pentru functia de comisar pentru cercetare si inovatie, sa se concentreze si pe agricultura si comert, din cauza importantei acestor domenii in negocierile pentru bugetul UE.

Dacian Ciolos are peste 15 ani de experienta in domeniul agriculturii si este este considerat un profesionist, neafiliat politic, desi a facut parte timp de un an din cabinetul Tariceanu. Din 26 februarie 2009, Dacian Ciolos este director pentru programe de dezvoltare rurala in cadrul Comisiei Europene. Iar din iulie 2009, este presedintele Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, infiintata de Traian Basescu pe 6 iulie 2009.

In ianuarie 2009, Dacian Ciolos a refuzat un post de secretar de stat sau un alt post in cadrul ministerului din cadrul guvernului Boc, format in urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008. Guvernul l-a nominalizat la 12 octombrie 2009 pe Ciolos pentru functia de comisar european.

Marti, el a fost aprobat de PE, impreuna cu ansamblul echipei Barroso II.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.