Forza Italia, primul partid al lui Berlusconi, a fost rezultatul unor negocieri intre stat si mafie, desfasurate dupa mai multe atentate Cosa Nostra, a declarat un martor intr-un proces din Palermo.

"Tatal meu mi-a explicat ca Forza Italia a fost formata in urma negocierilor dintre stat si mafie", a spus Massimo Ciancimino, fiul fostului primar mafiot din Palermo, chemat intr-un proces legate de complicitate cu mafia, ce il vizeaza pe generalul carabinierilor, Mario Mori.

La inceputul anilor '90, guvernul si mafia siciliana ar fi negociat un pact de neagresiune pentru a se pune capat asasinatelor cu caracter mafiot, printre care cele care i-au vizat pe judecatorii Falcone si Borsellino. Partidul Forza Italia, format in 1993 de miliardarul Silvio Berlusconi si de Marcello Dell'Utri, va castiga peste cativa ani legislativele.

Potrivit martorului, seful mafiot Bernardo Provenzano i-ar fi transmis un mesaj codat (pizzino) tatalui lui Massimo Ciancimino, Vito, destinat lui Berluscioni si Dell'Utri, in care Provenzano ar fi vorbit despre amenintari la adresa fiului lui Berlusconi, potrivit NewsIn.

Dell'Utri a respins imediat acuzatiile, calificandu-l pe Ciancimino drept "nebun sau instrument criminal pentru aruncarea de acuzatii halucinante". Dell'Utri, senator al partidului lui Berlusconi, Poporul libertatii, a anuntat o plangere pentru defaimare impotriva martorului din proces.

"In perioada presupuselor tranzactii dintre mafie si stat, oricum nu eram statul, deci nu am nicio legatura cu toate astea, nici Berlusconi nu are", a adaugat senatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.