Incidenta gripei A/H1N1 este in scadere in intreaga lume, in majoritatea regiunilor fiind fost depasit varful pandemiei, in ultima saptamana inregistrandu-se 463 de decese, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Bilantul deceselor cauzate de gripa A/H1N1 de la aparitia virusului, in martie 2009, ajunge astfel la 15.174. "Pana la 31 ianuarie 2010 peste 209 tari, comunitati si teritorii din lume au raportat 15.174 decese confirmate in laboratoarele de gripa A/H1N1", informeaza AFP, potrivit NewsIn.

In zonele temperate din emisfera nordica activitatea gripala ramane scazuta, dupa ce a atins un varf in lunile octombrie-noiembrie 2009. In nordul continentului african, mai ales in Egipt si Maroc, incidenta boalii este de asemenea in scadere, dupa ce varful valului pandemic ce a fost atins la sfarsitul lunii decembrie, noteaza OMS.

In China, OMS a observat scaderea circulatiei virusului pandemic si cresterea prezentei virusurilor sezoniere de tip B care provoaca 66% din cazurile de gripa inregistrate. La nivel mondial insa virusul pandemic ramane predominant.

Regiunea cea mai afectata de la aparitia noului virus ramane America, unde au fost inregistrate 7.261 de decese, urmata de Europa, unde au fost constatate cel putin 3.605 decese cauzate de noua gripa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.