Washingtonul este paralizat de zapada, in timp ce o mare parte din estul SUA se confrunta cu o furtuna de zapada iesita din comun si calificata de autoritati drept "foarte periculoasa".

In urma alertelor legate de furtuna numita "snowpocalypse" sau "snowmageddon" de internauti, locuitorii din capitala americana au luat cu asalt vineri centrele comerciale, temandu-se de o blocare a transporturilor. Serviciile meteo au publicat un buletin de alerta "de furtuna de zapada iesita din comun" pentru 24 de ore. Furtuna va lovi cea mai mare parte a regiunii pana sambata seara, au spus serviciile.

Washingtonul ar putea fi acoperit de peste 75 cm de zapada, iar aceasta furtuna ar putea depasi recordul din 1922, cand s-au inregistrat 71 cm de zapada in capitala, relateaza NewsIn, citand AFP.

Alerta vizeaza mai multe state, din New Jersey pana in Carolina de Nord si pana spre Indiana, iar autoritatile din Virginia, Maryland si Delaware au declarat starea de urgenta, care permite mobilizarea Garzii nationale.

Spre ora 22.00 GMT vineri, (01.00, ora Romaniei, sambata), majoritatea celor 200 de curse aeriene cu plecare de pe aeroportul international Dulles fusesera deja anulate si toate cursele prevazute pentru sambata pe Reagan National au fost anulate.

Locuitorii au luat cu asalt centrele comerciale pentru a-si face provizii, cu atat mai mult cu cat duminica este ziua consacrata Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, cel mai mare eveniment sportiv al anului in SUA. Termenii "snowpocalypse" si "snowmageddon" au aparut pe site-urile de socializare si erau printre cele mai consultate cuvinte in capitala americana. "Vine snowpocalypse, pregatiti un rucsac cu alimente pentru trei zile", scris cineva vineri pe Twitter.

Purtatorul de cuvant al lui Barack Obama a spus ca presedintele isi va petrece weekend-ul urmarind duminica finala Superbowl cu "30-40 de persoane" la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.