Securitatea aeroportului Fiumicino din Roma, cel mai mare din Italia, nu este asigurata noaptea, in ora 1.00 si 3.00, scrie vineri, intr-un reportaj, saptamanalul Espresso, citat de AFP.

"In fiecare noapte exista o lipsa de securitate: detectoarele de metale inchise, portile de acces fara control, birourile lasate deschise. O gaura de cel putin doua ore, in timpul careia zona interzisa a terminalului international T3 devine accesibila oricui, teoretic chiar si cuiva care are arme sau explozibil", scrie jurnalistul Espresso, informeaza NewsIn.

Fotografii publicate de saptamanal il arata pe ziarist trecand de un detector de metal, asezat la un ghiseu de inregistrate, si la biroul unei companii de inchiriere de masini.

"Noaptea, aeroportul este o zona care nu apartine nimanui: fara gardieni, fara alarme, nimeni pentru a controla", scrie ziarul, care afirma ca a facut aceasta tentativa "intr-o duminica de la sfarsitul lunii ianuarie".

"Cateva zile mai tarziu, am incercat din nou, tot noaptea si aceeasi scena. Niciun politist, birourile de vama inchise, carabinierii in pauza nocturna", adauga Espresso, potrivit caruia primul zbor de dimineata este programat la ora 5.40, astfel incat aeroportul se "trezeste" cu circa doua ore inainte si incepe sa functioneze normal, cu toate controalele.

Noaptea, aeroportul "este un parc de distractii, poti face totul singur", scrie jurnalistul.

Circa 33 de milioane de persoane tranziteaza anual aeroportul Roma - Fiumicino.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.