52 de muncitori chinezi au fost pacaliti sa plateasca 80.000 de yuani (circa 8.400 de euro) unei agentii de intermediere, pentru a fi angajati in Romania, iar in prezent nu isi mai pot recupera banii.

Majoritatea muncitorilor au imprumutat bani de la rude si prieteni, in speranta ca vor obtine o slujba bine platita in Romania, relateaza China Daily in editia de marti.

Potrivit NewsIn, Meng Fanxing, in varsta de 47 de ani, este cel mai in varsta dintre muncitorii care au incercat sa obtina un loc de munca in Romania. Un alt muncitor inselat, Zhu Yu, a sperat sa castige mai multi bani in strainatate, pentru a-si repara casa la intoarcere, dar in prezent familia sa este mult mai saraca decat inainte. Zhu este acum chelner, iar familia sa a facut datorii mari pentru a plati taxa catre firma de intermediere.

In conditiile in care se apropie Anul Nou chinezesc, unii dintre acesti muncitori inselati se tem sa ramana acasa, pentru ca vor trebui sa isi plateasca datoriile.

Districtul Gucheng din provincia Hebei este cunoscut pentru ca exporta forta de munca in alte tari. Fermierii locali cred ca munca in strainatate le va imbunatati nivelul de viata mai repede decat daca s-ar angaja pe santierele locale.

Administratia locala a promis ca va ofere fiecarui muncitor inselat cate 50.000 de yuani (aproape 5.250 de euro) drept compensatie, dar victimele fraudei nu au primit deocamdata nimic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.