Compania americana Continental Airlines, cat si doi dintre angajatii sai si trei inalti oficiali din sectorul aeronautic francez sunt judecati, de marti, in procesul Concorde.

Ei vor da socoteala pentru catastrofa aeriana care s-a produs in Franta in anul 2000,in care a fost implicat un supersonic. Tragedia s-a soldat cu 113 morti si a pus capat carierei celui mai rapid avion de linie din istorie, relateaza Money.ro.

Pe banca acuzatilor in procesul Concorde se afla si Henri Perrier, de 80 de ani, o personalitate marcanta din istoria supersonicului. A pregatit lansarea acestuia in anii 60, dupa care a devenit directorul programului Concorde, pana in 1994. Acesta este acuzat de omucidere si ranire involuntare.

Miza financiara in cazul unei eventuale condamnari este uriasa, pentru ca Air France, o serie de sindicate si unele dintre familiile victimelor, constituite ca parti civile, cer despagubiri substantiale. Toti inculpatii se declara nevinovati si cer eliberarea. [Compania aeriana Continental acuzata de omucidere]

Mai multe informatii gasiti pe Money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.