Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat luni ca Iranul este o "dictatura insetata de sange", care pune lumea in pericol.

Declaratia a fost facuta cu ocazia primirii omologului sau italian, Benjamin Netanyahu, care a sosit in Israel intr-o vizita de trei zile, informeaza AFP, potrivit NewsIn.

"Regimul islamist extremist, dictatura insetata de sange care cauta sa se inzestreze cu arma nucleara pune lumea in pericol si o infrunta prin cea mai mare sfidare de la al Doilea Razboi Mondial", a afirmat Netanyahu la dineul de stat oferit in onoarea oaspetelui sau.

Autoritatile iraniene, care au afirmat de mai multe ori ca vor sa stearga Israelul de pe harta, sunt banuite de Occident si de statul israelian ca vor sa se inzestreze cu arma atomica sub acoperirea unui program nuclear civil.

"Este de datoria mea sa actionez pentru ca liderii lumii sa nu comita aceeasi greseala, greseala care consta in a fi indiferent fata de ceea ce deja in trecut a dus la tragedia istoriei voastre", a declarat, la randul sau, presedintele Consiliului italian, facand aluzie la genocidul nazist.

Berlusconi a explicat ca a inteles amploarea Shoahului cu ocazia unei vizite in lagarul de exterminare de la Auschwitz, instalat in 1940 de Germania nazista in sudul Poloniei. "Incepand din acel moment, am fost incercat de sentimentul de a face parte din istoria voastra si am actionat in maniera care mi s-a parut cea mai potrivita pentru a va sustine poporul si tara", a afirmat Berlusconi.

"Am privilegiul de a-l primi pe unul dintre cei mai mari prieteni ai Israelului", declarase anterior Berlusconi, la sosirea invitatului sau, calificand drept "istorica" vizita de trei zile a premierului italian.

"Cea mai mare dorinta a mea, atat timp cat voi fi un protagonist al politicii, este ca Israelul sa devina membru al Uniunii Europene", a spus Berlusconi.

Premierul italian este insotit in vizita sa de opt ministri si trebuie sa participe marti la o reuniune comuna a celor doua guverne, prima de acest gen intre cele doua state. Miercuri, Berlusconi va tine un discurs in Knesset, Parlamentul israelian.

Italia, unde Netanyahu a efectuat prima sa deplasare in strainatate dupa preluarea puterii, in februarie 2009, este unul dintre cei mai fideli aliati ai Israelului in Europa de la intoarcerea lui Silvio Berlusconi la conducerea guvernului, in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.