Osama Ben Laden a murit in mai sau iunie 2002, a asigurat Sultan Tarar, mana dreapta a mollahului taliban Omar, in legatura cu integrarea talibanilor moderati in Afganistan.

“Sunt 90% sigur ca Osama Ben Laden este mort. Suferea de cancer la rinichi cand a scapat din atacul aerian american din muntii din Tora Bora, in decembrie 2001, si s-a refugiat in provincia Ghazni, din estul Afganistanului. Intre mai si iunie 2002 a murit din cauza acestei boli. Acum, aici nu mai sunt decat sute de oameni ai Al-Qaeda”, a declarat Sultan Tarar. El a insistat ca legatura dintre miscarea talibana si organizatia terorista este numai o fabricatie a SUA, relateaza cotidianul spaniol La Razon, citat de Adevarul.

Tarar a mai precizat ca afganii sunt obositi dupa 30 de ani in razboi si vor sa negocieze pentru pace. “Talibanii au sprijinul poporului. Ei au terminat cu crima organizata, cu lorzii razboiului si au adus siguranta. Mollahul Omar vrea pace pentru afgani, insa va fi violenta atata vreme cat trupele americane nu se retrag”, a mai spus acesta. El a adaugat ca talibanii nu au incredere in seful de la Casa Alba, Barack Obama, si ca planul de retragere al acestuia este fals. [Ben Laden ameninta Statele Unite cu noi atacuri]

Mai multe informatii gasiti in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.