Cancelarul Angela Merkel avea note mici la teorie marxisto-leninista, atunci cand studia la universitatea din Germania de Est, relateaza revista Der Spiegel, citand profesorii ei, transmite AFP.
Dupa trei ani de studiu al "marxism-leninismului avansat", profesorul sau de ideologie politica Joachim Rittershaus i-a dat calificativul "suficient" in 1983, arata NewsIn.

Merkel a obtinut acelasi calificativ in 1986 la lucrarea sa finala, potrivit Der Spiegel, care a obtinut acces la note, dupa o lupta judiciara. Cancelarul refuzase consultarea dosarelor scolare.

In schimb Merkel, in varsta de 55 de ani, care conduce in prezent Partidul Conservator Crestin-Democrat si care a condus in Germania de est, unde studierea marxismului era obligatorie, a obtinut calificativul "foarte bine" la fizica la Universitatea Karl Marx din Leipzig.

In 1986 ea si-a luat doctoratul in fizica, dupa ce a scris o lucrare in domeniul chimiei cuantice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.