Presedintele Traian Basescu a declarat joi la Cahul ca si-ar dori ca anul viitor sa existe 5.000 de locuri in unitatile de invatamant din Romania pentru tinerii moldoveni si ca vor fi reluate discutiile bilaterale pe marginea recunoasterii diplomelor din invatamantul celor doua tari.
"In Romania sunt 3.400 de locuri anual pentru tinerii din Republica Moldova in invatamantul preuniversitar si in invatamantul universitar, locuri sustinute de statul roman. Anul viitor speram sa ajungem la cifra de 5.000, in asa fel incat cat mai multi tineri sa poata invata in universitatile din Romania, avand in vedere competentele care pot fi formate in aceste universitati. Esenta este insa sa incercam un schimb de cunostinte, de dascali, de cursuri, de competete in a preda pentru studenti si sper ca in cel mai scurt timp sa reluam discutiile intre Romania si Republica Moldova cu privire la semnarea acordului cu privire la recunoasterea diplomelor din invatamtul celor doua tari", a declarat Traian Basescu la Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", din Cahul.

Basescu a mai subliniat ca reluarea contactelor dintre universitatile din cele doua tari este vitala, amintind ca exista deja o solicitare din partea Universitatii Dunarea de Jos din Galati de a reveni ca reprezentare in Cahul, noteaza NewsIn.

Presedintele roman le-a spus studentilor prezenti joi la Universitatea din Cahul ca Uniunea Europeana, spre care si Republica Moldova tinde, isi bazeaza dezvoltarea pe cresterea calitatii sistemului de educatie si cercetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.