Fostul premier francez Dominique de Villepin a fost scos de sub acuzare joi de tribunalul corectional din Paris in procesul Clearstream, ampla masinatie politica ce a vizat destabilizarea lui Nicolas Sarkozy inainte de alegerea sa la presedintie, relateaza AFP.
Fostul premier, una dintre cele cinci persoane inculpate in acest dosar, era suspectat ca a participat in 2004 la o manipulare pentru discreditarea lui Sarkozy, pe atunci ministru si rivalul sau de dreapta in cursa pentru presedintie din 2007, arata NewsIn.

Listinguri bancare provenind de la Camera luxemburgheza de compensatii Clearstream au fost falsificate si transmise justitiei pentru a sugera ca anumite personalitati, printre care Sarkozy, aveau conturi oculte si primisera mita intr-o vanzare de armament.

Avocatul presedintelui francez, Thierry Herzog, a spus ca de Villepin a fost instigatorul acestei masinatii. Parchetul a spus ca este vinovat doar pentru ca a inchis ochii stiind ca listingurile erau false si a cerut pentru fostul premier 18 luni de inchisoare cu suspendare si 45.000 de euro amenda.

Insa procesul nu a permis stabilirea unui adevar indiscutabil in acest dosar nebulos.

Decizia de scoatere de sub acuzatie relanseaza ambitiile politice ale lui de Villepin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.