Iranul a spanzurat ieri doi manifestanti antiguvernamentali, unul apartinand unui grup monarhist si altul Organizatiei Mujahedinilor poporului, a anuntat agentia Isna, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Cei doi inculpati spanzurati au fost acuzati ca sunt "inamicii lui Dumnezeu" si au fost condamnati la moarte in octombrie, pentru participarea la revoltele care au urmat realegerii lui Mahmoud Ahmadinejad in iunie 2009. "Cei doi erau acuzati ca sunt inamicii lui Dumnezeu, ca au incercat sa rastoarne regimul din Republica islamica si ca apartineau unei miscari antirevolutionare si unei miscari teroriste", potrivit unui comunicat.

Acele revolte au uimit intreaga lume si, pentru multe zile au tinut prima pagina a ziarelor. Tineri si sustinatori ai opozantului Hossein Mousavi, marsaluiau in verde, pe strazile Teheranului, unde aveau loc ciocniri sangeroase, cu fortele de ordine ale lui Ahmadinejad. Evenimentele acelor zile au fost transmise in timp real, pe Twitter.

In decembrie 2009, au avut loc din nou intalniri sangeroase intre protestatari si fortele de ordine. Cel putin 7 oameni au fost omoriti in timpul protestelor, in timp ce sute au fost arestate, potrivit martorilor. Autoritatile guvernamentale au negat faptul ca fortele de securitate ar fi omorit pe cineva si i-au invinuit pe reformisti pentru violente.

Tot ieri, potrivit CNN, Teheranul a condamnat la moarte alti 11 detinuti, acuzati ca au participat la revoltele post-alegeri din vara anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.