O romanca de 13 ani care locuieste in orasul italian Solesino (Padova) a incercat sa se sinucida aruncandu-se de la fereastra casei pentru ca la scoala este denumita "romanca imputita", informeaza publicatia "Il Gazzettino".
Incidentul a avut loc saptamana trecuta, insa abia ieri autoritatile au facut public acest caz. Presedintele asociatiei "Alianta romanilor" ("Alleanza romena"), Adrian Teodorescu a vorbit despre motivele pentru care fata a vrut sa isi puna capat zilelor, dupa ce a stat de vorba cu parintii ei.

In acest moment starea fetei nu este ingrijoratoare, pentru ca a scapat doar cu o fractura la gamba. Adolescenta spune acum ca nu vrea sa se mai intoarca la scoala. "De o vreme, fata, unica imigranta din clasa, era tratata cu foarte multe rezerve de catre colegii sai de clasa", a declarat Adrian Teodorescu, pentru publicatia italiana.

"Nu ne mai confruntasem cu episoade rasiste de multi ani", povesteste tatal romancei - "nici noi, si nici celalalt copil al nostru, mai mic. In schimb pentru Maria, din momentul in care ne-am transferat la Solesino, odata cu inceputul anului scolar, a inceput si suferinta." O suferinta care i-a fost provocata de catre colegii de clasa care nu au acceptat-o pentru ca parea diferita de ei. Nu poarta haine de firma, nu are telefon la moda si mai mult decat atat, au numit-o <<romanca imputita>>. Tatal Mariei lucreaza in Italia ca transportator, potrivit Il Gazzettino.

In acest moment, presedintele asociatiei de romani din Italia va prezenta un raport al acestui episod directorului scolii din Solesino, pentru ca acest incident sa fie atent anchetat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.