Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a anuntat ca Berlinul vrea sa inceapa in 2011 retragerea trupelor din Afganistan, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Vrem ca in 2011 sa incepem retragerea propriului contingent si in 2014 sa transferam responsabilitatea pentru securitatea in Afganistan", a spus Westerwelle, care va reprezenta Germania joi la conferinta internationala din Londra pentru Afganistan. El a notat ca planul Berlinului nu fixeaza o data pentru retragerea completa a armatei.

Anterior, cancelarul Angela Merkel a anuntat ca guvernul german vrea sa trimita militari suplimentari in Afganistan, urmand sa se ajunga de la 4.500 de oameni la 5.000.

De asemenea, Berlinul vrea sa dubleze aujutorul pentru reconstrucie la 430 milioane de euro si sa participe cu 50 milioane de euro la programul de "reintegrare" a talibanilor, a spus Merkel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.