OMS s-a aparat ieri in Consiliul Europei si a negat ca ar fi fost influentat de producatorii de vaccinuri pentru a decreta pandemia de gripa H1N1, relateaza AFP.
In cursul unei audieri a Consiliului Europei, consilierul special al OMS pe pandemiile de gripa, Keiji Fukuda, a spus ca agentia "nu a fost influentata de laboratoare" si a amintit ca expertii consultati "trebuie sa semneze o declaratie privitoare la interesele lor private".

Este vorba despre o pandemie "stabilita oficial, care nu s-a incheiat", in conditiile in care virusul "este prezent in intreaga lume", a spus Fukuda in fata comisiei pentru sanatate din APCE, noteaza NewsIn.

"Un comitet de experti din opt state cele mai expuse, selectionati in baza competentelor lor, a estimat in unanimitate ca sunt reunite toate criteriile pentru decretarea pandemiei" in iunie, a explicat responsabilul.

Anterior, epidemiologul german Wolfgang Wodarg a acuzat OMS ca a exagerat amenintarea gripei calificand-o drept "pandemie", la presiunea laboratoarelor farmaceutice.

Medicul Luc Hessel a respins acuzatiile, "Am efectuat teste riguroase, rapid, dar fara graba, profitand de cele mai noi tehnologii. Din cele 38 milioane de persoane vaccinate in Europa, problemele constatate sunt catalogate 'de la slab la moderat'", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.