In mesajul papal dedicat celei de-a 44-a aniversari a Zilei Internationale a comunicarii Benedict al XVI-lea i-a indemnat pe slujitorii Bisericii Catolice sa valorifice mai mult oportunitatile de comunicare oferite de Internet.
Papa le-a cerut preotilor sa foloseasca blogosfera, dar si alte mijloace de comunicare online, pentru a propovadui Evanghelia, informeaza Inpolitics.ro.

Papa considera ca, in acest fel, slujitorii bisericii vor avea posibilitatea sa-i familiarizeze pe tot mai multi oameni cu viata Bisericii si sa-i ajute pe enoriasi sa descopere adevarata fata a lui Dumnezeu.

"Afirmarea comunicarii prin intermediul new-media ne face sa credem ca este suficient doar daca suntem prezenti pe Web, si daca il consideram pe acesta un spatiu care trebuie sa fie "umplut". Totusi, corect este ca preotii sa se regaseasca in aceasta noua lume a comunicarii digitale ca propovaduitori ai Rugaciunii exprimandu-se prin diversele “voci” pe care le pune la dispozitie new-media si pentru a-si exercita rolul de lideri ai comunitatilor din care fac parte", spune Papa in mesajul sau.

Inpolitics.ro noteaza ca Papa de la Roma nu este la prima actiune de acest fel. In mai multe randuri, Benedict al XVI-lea a facut apel catre lumea catolica de a folosi Internetul pentru popularizarea Bisericii si a Evangheliei. De altfel, Papa este el insusi un utilizator activ de internet. Foloseste curent posta electronica si are deschise conturi pe YouTube si pe Facebook, Twitter si LinkedIn.

"Benedict XVI: Noile tehnologii sunt o resursa pentru Credinta", video prezentat de canalul Youtube al Vaticanului:



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.