Trei explozii enorme s-au produs luni in centrul Bagdadului, intr-un cartier unde se afla mai multe hoteluri mari si in apropiere de Zona Verde, foarte securizata.

Cel putin 36 de persoane si-au pierdut viata si 71 au fost ranite luni, incele trei atentate sinucigase cu masina capcana, potrivit unui nou bilant furnizat de o sursa din Ministerul de Interne, citata de AFP.

"Primul atentat a vizat hotelul Palestina, al doilea a avut loc in garajul hotelului Babel, iar al treilea in apropiere de hotelul Hamra", a declarat un oficial din Ministerul de Interne, conform NewsIn.

Aceste hoteluri se afla in diferite cartiere ale Bagdadului, iar exploziile au avut loc la interval de cateva minute, in jurul orei locale 15.30 (14.30 ora Romaniei).

Politia si armata impiedica jurnalistii sa ajunga la locul atentatelor.

Un ofiter din politie a declarat ca un kamikaze, aflat la volanul unei masini pline cu explozibili, s-a aflat la originea primei explozii, in apropiere de hotelul Palestine, in cartierul Abou Nawas.

Televiziunile locale au difuzat imagini dupa acest atentat: zidurile de beton ridicate pentru a apara de explozii au fost distruse, iar mai multe masini au fost arse.

Exploziile au intervenit cu cel putin doua luni inainte de alegerile legislative si in pofida unei consolidari a masurilor de securitate din capitala irakiana, dupa mai multe atentate de proportii comise in august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.