Un aeroport britanic a fost evacuat partial sambata din cauza unui "incident chimic", a anuntat politia, potrivit careia un barbat a incercat sa se urce intr-un avion cu un praf alb de natura neidentificata, care in final s-a dovedit a fi inofensiv, informeaza AFP, potrivit NewsIn.
Zona de inregistrare a Terminalului 3 de pe aeroportul Manchester, din nord-vestul Angliei, care a fost evacuata si inchisa dupa descoperirea substantei, a fost redeschisa.

Substanta se afla intr-o geanta transportata de un barbat asiatic de circa 20 de ani, care voia sa ia o cursa catre aeroportul londonez Heathrow.

Membri ai serviciilor de securitate au descoperit un praf alb neidentificat intr-o geanta pe care barbatul incerca sa o duca spre un avion, a declarat un purtator de cuvant al politiei.

"Nu exista un pericol iminent", a afirmat un oficial cu rang inalt al Scotland Yard, Leor Giladi, precizand ca sunt in curs de efectuare analize, pentru a determina natura aceastei substante. Ulterior, analizele au aratat ca substanta nu putea fi folosita pentru confectionarea unui explozibil si ca nu a existat absolut niciun risc pentru aeroport. In plus, pasagerul i-a ajutat pe politisti in timpul anchetei si nu a fost facuta nicio arestare.

Nivelul alertei teroriste a fost ridicat vineri seara in Regatul Unit, pentru a incita publicul sa dea dovada de mai multa vigilenta inainte de reuniunile internationale consacrate Yemenului si Afganistanului pe care Londra le va gazdui saptamana viitoare. Ministrul de interne Alan Johnson a subliniat ca nu exista nicio informatie care ar sugera ca un atentat este iminent


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.