Un copil a murit si alti doi se afla sub daramaturi dupa ce un imobil de mici dimensiuni s-a prabusit in aceasta dimineata in centrul istoric al orasului Favara, din Sicilia, in sudul Italiei, a anuntat la SkyTG24 comandantul carabinierilor, informeaza AFP.
Trei copii cu varstele cuprinse intre 2 si 14 ani au fost prinsi sub daramaturi. Corpul fara viata al unuia dintre ei a fost scos la suprafata, a declarat comandantul Gabriele Treleani. Tatal copiilor a fost ranit la fata, iar mama a fost spitalizata, noteaza NewsIn.

Cladirea a cedat, dupa toate aparentele, din motive structurale si exista un risc de prabusire si pentru imobilele vecine. Potrivit comandantului carabinierilor din provincie, Mario Di Iulio, unul dintre copii a reusit sa apeleze serviciile de urgenta gratie unui telefon mobil. Potrivit agentiei ANSA, este vorba de cel mai mare dintre copii, Marianna, care are 14 ani.

Cauzele acestui accident nu sunt inca certe, noteaza publicatia italiana La Repubblica. "Zona este in paragina si probabil ca a fost vorba despre o surpare a structurii casei. Nu s-a auzit nicio explozie in momentul prabusirii imobilului," a declarat locotenentul Gabriele Treleani, comandantul carabinierilor din Favara, potrivit La Repubblica.

Buldozerele degajeaza molozul, in timp ce aproape 50 de membri ai echipelor de salvare ii cauta printre ruine, cu mainile goale, pe cei doi copii. Politia a primit ca sarcina sa-i tina la distanta pe curiosi.

Situatia este grava si exista chiar pericolul altor surpari. Intre timp, in zona s-au inregistrat scurgeri de gaze si au fost mobilizati pompieri, care au evacuat alte locuinte din zona.

Accidentul a avut loc in centrul istoric din Favara, un oras din apropiere de Agrigente, unde multe cladiri sunt deteriorate, iar astfel de incidente sunt frecvente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.