Doi cetateni romani au fost arestati si pusi sub acuzare intr-un dosar de escrocherie, in Franta, relateaza L'Alsace.fr.
O localnica din Kembs a alertat fortele de ordine, vara trecuta. In timp ce-si facea cumparaturile in Saint- Louis, ea i-a dat cativa euro si numarul ei de telefon unei tinere cersetoare. Aceasta a inceput sa o hartuiasca, cerand bani pentru diverse cauze inventate: asociatii fictive, probleme familiale, etc. In total, ea a reusit sa ia de la femeie aproape 6.000 de euro, potrivit NewsIn.

Anchetand afacerea, brigada financiara a comisariatului din Mulhouse, grupul de interventie regionala si politia de frontiera au ajuns pana la alte trei victime: un localnic din Kirchberg, care ii propusese cersetoarei si insotitorului ei sa-i gazduiasca s-a pomenit "usurat" de 1.000 de euro, un barbat de 60 de ani care in 15 luni a dat suma de 89.000 de euro si un altul, de 51 de ani, care a oferit cuplului doua cecuri de 5.500 si 3.000 de euro.

Luni a fost deschisa o ancheta pentru escrocherie, abuz de incredere si sedere ilegala. A doua zi, cinci persoane au fost arestate, printre care cei doi tineri, de 25 de ani, pusi sub acuzare, si o femeie suspectata ca le-a incredintat copiii pentru a-i induiosa pe localnici atunci cand cei doi cerseau. Au fost arestati si doi presupusi complici. Cuplul "nevoias" a reusit sa cumpere in aceasta vreme o casa in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.