Fortele speciale care ar fi trebuit sa elibereze un cuplu britanic aflat in mainile piratilor somalezi in Oceanul Indian nu au putut interveni la timp, din cauza unui esec in procesul de decizie, afirma BBC vineri, citand o sursa guvernamentala, relateaza AFP.
O echipa a serviciilor speciale trebuia sa intervina cu o ambarcatiune pentru a-i salva pe Paul si Rachel Chandler, a caror ambarcatiune a fost atacata de pirati la 23 octombrie, cand navigau intre Seychelles si Tanzania. La 29 octombrie, Paul Chandler a spus telefonic ca sunt prizonieri pe o nava si a indicat pozitia ei.

Potrivit BBC, fortele speciale erau in apropiere, la o data neprecizata, de locul detentiei lor, dar s-a inregistrat un "esec" in procesul de decizie, a spus un oficial, potrivit NewsIn.

Joi, Paul Chandler a spus telefonic ca sunt tratati ca niste "animale in captivitate" si ca piratii incep sa-si piarda rabdarea. "Au fixat un ultimatul de trei sau patru zile. Daca nu obtin ce vor, ne vor lasa sa murim", a subliniat el.

Piratii au cerut o rascumparare de sapte milioane de dolari, dar Ministerul britanic de Externe refuza sa o plateasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.