Autoritatile britanice vor lua masuri drastice impotriva imigrantilor care beneficiaza de tratamente medicale gratuite, adica vor introduce un regim sever de taxe pentru ca sa nu mai aiba parte de un nou aflux de romani in Marea Britanie.
Conform Daily Star, citat de Mediafax, spitalele si azilurile aloca sume foarte mari pentru ingrijirea rudelor strainilor care locuiesc in Marea Britanie. Un alt motiv il constituie evitarea aparitiei unui nou val de emigranti romani in Marea Britanie.

In aceste conditii, Ministerul de Interne urmeaza sa introduca un regim de taxe mari in vederea acumularii de fonduri pentru contribuabilii afectati de criza. De asemenea, Ministerul de Interne spera sa obtina circa 15 milioane de lire sterline, adica 17,3 milioane de euro pentru a finanta lupta impotriva crizei generate de imigratie prin taxarea imigrantilor care intentioneaza sa-si aduca rudele in Marea Britanie.

Anul acesta, o treime din totalul muncitorilor romani se asteapta sa-si piarda locul de munca.

Romanii si lituanienii au reprezentat aproximativ 5% din cei 733.000 de beneficiari ai asigurarilor nationale de sanatate distribuite in Marea Britanie in 2009.

Mai multe informatii in Romania Libera


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.