Bulgaria a nominalizat-o pe Kristalina Georgieva, vicepresedintele Bancii Mondiale, pentru functia de comisar european, dupa ce Rumiana Jeleva s-a retras, relateaza Sofia News Agency.

Informatia a fost confirmata ieri, de premierul bulgar Boiko Borisov. Anuntul a reprezentat o surpriza, in conditiile in care surse de la Washington au declarat ca este putin probabil ca Georgieva sa accepte nominalizarea, noteaza NewsIn.

Dupa decizia Bulgariei de a o inlocui pe Rumiana Jeleva, PE ar putea sa amane votul pentru urmatoarea Comisie Europeana, care ar fi trebuit sa aiba loc in 26 ianuarie. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca o va intalni in curand pe Kristalina Gheorghieva, noul comisar bulgar desemnat, relateaza Sofia News Agency.

In vara anului 2009, mai multe surse au afirmat ca Georgieva va renunta la functia din cadrul Bancii Mondiale, pentru a deveni vicepremier si ministru de finante in guvernul GERB al lui Borisov. Aceasta a declarat ca a refuzat cererea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.