Un vas moldovean a esuat, iar alte doua nave, printre care un petrolier roman, se aflau in dificultate ieri la intrarea in stramtoarea Bosfor, care separa malul european si malul asiatic al Instanbului, din cauza unei furtuni violente, au declarat oficiali citati de AFP.
"Orçun C", un vas sub pavilion moldovean, a esuat in dreptul spatiunii Kilyos, de la Marea Neagra, in urma valurilor si rafalelor de vant puternice, a declarat Salih Orakçi, seful Pazei de Coasta turce, pentru postul de stiri NTV, citat de NewsIn.

Echipajul format din 21 de persoane, dintre care 17 turci, a fost salvat, a spus el, precizand ca vasul s-a rupt in doua in momentul impactului si ca a fost inregistrata o scurgere minora de carburant.

Mai multe echipe se straduiau sa tina sub control poluarea si sa goleasca rezervoarele vasului, care nu avea incarcatura. De asemenea, autoritatile au anuntat ca trimit doua remorchere pentru a ajuta un vas sub pavilion maltez dupa ce au primit un mesaj privind riscul de naufragiu in nordul Bosforului, din cauza unei pene de motor. Echipajul a reusit insa, sa repare avaria, iar remorcherele escorteaza nava malteza "Piper" prin Bosfor.

De asemenea au fost trimise mai mute nave pentru a ajuta "Papus", un petrolier roman afat in deriva in apropiere de plaja din Kyilos, a anuntat Paza de Coasta pe site.

Bosforul, punct de trecere pentru petrolierele si cargoboturile provenind din sau avand ca destinatie Marea Neagra figureaza printre stramtorile cele mai frecventate din lume.

Navele se confrunta cu un pericol permanent in aceasta stramtoare sinuoasa, care traverseaza Istanbulul si unde trebuie sa faca manevre delicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.