Un milionar spaniol decedat in noiembrie i-a lasat mostenire averea sa mostenitorului tronului Spaniei, printul Felipe, si celor opt nepoti ai regelui Juan Carlos.

"Dorinta defunctului a fost ca mostenirea sa fie impartita in doua: 50% pentru cuplul princiar si cei opt nepoti ai familiei regale, si 50% pentru ca printul Felipe sa infiinteze o fundatie care sa se ocupe de subiecte de interes general", a precizat Casa regala pentru AFP.

Avocatul defunctului, care ar fi strans in Insulele Baleare o avere de zeci de milioane de euro, potrivit cotidianului local Ultima Hora Menorca, a luat in urma cu cateva zile legatura cu familia regala, pentru a-i transmite ultimele dorinte ale lui Juan Ignacio Balada Llabrés.

Cuplul princiar spaniol "nu a avut niciodata niciun fel de legatura cu acest om de afaceri in timpul vietii sale", a precizat Casa regala. Deocamdata, "nu avem nicio informatie despre natura bunurilor, cantitatea acestora, daca pot fi sau nu impartite, sau daca si alte persoane ar putea avea dreptul asupra lor", a mai adaugat aceeasi sursa. Casa regala a subliniat ca asteapta detalii suplimentare din partea avocatului, "inainte de a lua o decizie".

Imensa avere nu a fost insa pe placul tuturor. "In conditiile in care cetatenii platesc intretinerea Casei regale cu impozitele lor, iar aceasta are acum posibilitatea de a mosteni o avere imensa, ar fi normal ca ea sa dea acesti bani statului", a apreciat purtatoarea de cuvant a partidului ecologist comunist catalan ICV, Laia Ortiz, relateaza NewsIn.

Aceasta a sugerat ca banii ar trebui folositi "pentru finantarea masurilor impotriva crizei economice" sau pentru " reconstructia Haiti", tara distrusa de un puternic seism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.