Presedintele Romaniei, Traian Basescu, il va primi luni la Palatul Cotroceni, pe presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Aceasta este prima vizita pe care presedintele permanent al Consiliului European o efectueaza la Bucuresti de la preluarea acestei functii, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Intalnirea va constitui un prilej pentru un schimb de opinii pe marginea unor subiecte de maxima actualitate de pe agenda europeana, cum ar fi situatia economica la nivelul Uniunii Europene, principalele teme de pe agenda reuniunii informale a sefilor de stat si de guvern ai Uniunii Europene (Bruxelles, 11 februarie 2010) si a Consiliului European de primavara (Bruxelles, 25-26 martie 2010), precum si modul de functionare a noii institutii a presedintiei permanente a Consiliului European.

De asemenea, presedintele va prezenta lui Herman van Rompuy agenda de prioritati a Romaniei in domeniul afacerilor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.